5 συμβουλές για την προστασία των μαλλιών από τις τεχνικές εργασίες

5 συμβουλές για την προστασία των μαλλιών από τις τεχνικές εργασίες
03-12-2014
Οι τεχνικές εργασίες στα μαλλιά όπως βαφές, ντεκαπάζ, κλπ, μπορεί να τα βλάψουν σε υπερβολικό βαθμό. Για να τα προστατέψετε στο μέγιστο, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές.

1. Να χρησιμοποιείτε προϊόντα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για βαμμένα μαλλιά. Μόνο τα εξειδικευμένα προϊόντα μπορούν να προστατέψουν τη ζωντάνια, τη λάμψη και τη διάρκεια της βαφής, όπως τα προϊόντα της σειράς Kerastase Reflection, Redken Color Extend Magnetics, Wella Professionals Brilliance και Schwarzkopf Professional BC Color Freeze.

2. Μετά τη διαδικασία της βαφής, αφήστε κενό 2-3 μέρες μέχρι να λούσετε τα μαλλιά σας, έτσι ώστε το χρώμα να ενσωματωθεί πλήρως στην τρίχα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο conditioner για βαμμένα μαλλιά για βαμμένα μαλλιά, αντί για σαμπουάν.

3. Επειδή τα βαμμένα μαλλιά ενδέχεται να είναι εύθραυστα και αποδυναμωμένα, θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε ειδικό, μαλακό λαστιχάκι δεσίματος, το οποίο να παρέχει τη μέγιστη προστασία από το σπάσιμο και τη φθορά. Επίσης, δε θα πρέπει να τα χτενίζετε όταν είναι εντελώς βρεγμένα, ενώ είναι ιδανική η χρήση βούρτσας με φυσική τρίχα, όπως οι βούρτσες Moroccanoil ή οι βούρτσες Macadamia.

4. Ποτέ να μην εκθέτετε τα μαλλιά σας στον ήλιο χωρίς την κατάλληλη αντιηλιακή προστασία. Οι ακτίνες UV εκτός από τη φθορά και την ξηρότητα που μπορεί να προκαλέσουν στην τρίχα, μπορεί να αλλοιώσουν το χρώμα της βαφής και να μειώσουν τη ζωντάνια και τη λάμψη. Για να εξασφαλίσετε μεγάλη διάρκεια στο χρώμα της βαφής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα προϊόντα της σειράς Kerastase Soleil, L'Oreal Professionnel Solar Sublime ή Wella SP Sun.