Η φροντίδα των ξανθών μαλλιών

Η φροντίδα των ξανθών μαλλιών 

 

Αν σου αρέσει να βάφεις τα μαλλιά σου ξανθά, τότε σίγουρα γνωρίζεις πως χρειάζονται και την ανάλογη φροντίδα. Αδιαμφισβήτητα είναι μία από τις πιο hot αποχρώσεις κάθε σεζόν, αφού αναδεικνύει και φωτίζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Για να μπορέσεις, όμως, να το διατηρήσεις ζωντανό και υγιές το ξανθό χρώμα των μαλλιών, πρέπει να ακολουθείς μία ειδική εβδομαδιαία ρουτίνα περιποίησης, η οποία περιλαμβάνει:

1. Επιλογή του σωστού σαμπουάν, το οποίο θα προστατεύσει το ξανθό χρώμα των μαλλιών σου και θα αποτρέψει το ξεθώριασμά και την κιτρινίλα στα ξανθά μαλλιά.

2. Εφαρμογή τακτικά μίας μάσκας προστασίας στα μαλλιά, η οποία θα προσφέρει βαθιά ενυδάτωση, θρέψη αλλά και προστασία των φρεσκοβαμμένων μαλλιών, διατηρώντας έτσι το ξανθό τους χρώμα λαμπερό και υγιές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

3. Θερμοπροστασία. Θα χρειαστεί να εφαρμόζεις ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν που θα προστατεύει την τρίχα από τη θερμότητα των εργαλείων styling, χαρίζοντας της ταυτόχρονα ένα εντυπωσιακό και λαμπερό styling μεγάλης διάρκειας. Η εφαρμογή αυτού του προϊόντος είναι σημαντική γιατί εκτός του ότι τα μαλλιά φαίνονται υγιή, τα προστατεύει από το σπάσιμο της τρίχας και την δημιουργία ψαλίδας.

4. Μην ξεχνάς το αντηλιακό μαλλιών. Τους καλοκαιρινούς μήνες η καθημερινή έκθεσή των ξανθών μαλλιών στον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σταδιακά στο ξεθώριασμα του χρώματος και το θάμπωμα του ξανθού χρώματος.

5. Purple Shampoo. Τα μωβ σαμπουάν για τα ξανθά μαλλιά, έχουν την ιδιότητα να φρεσκάρουν το χρώμα, απομακρύνοντας τις κιτρινίλες και τη θαμπάδα.

Προϊόντα περιποίησης των ξανθών μαλλιών

Παρακάτω θα βρεις προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για την καθημερινή περιποίηση των ξανθών μαλλιών.

LOréal Professionnel Blondifier Cool Shampoo

Το Blondifier Cool Shampoo είναι εμπλουτισμένο με εκχύλισμα Açai berry που περιλαμβάνει πολυφαινόλες και βιολέ χρωστικές. Η επαγγελματική σύνθεση καθαρίζει απαλά τα μαλλιά ενώ παράλληλα επαναφέρει την cool blonde απόχρωση ξανθού

Schwarzkopf Professional Goodbye Yellow 300ml

Σαμπουάν που ενισχύει τη λάμψη των ξανθών, λευκών ή γκρίζων μαλλιών.

Olaplex No.4P Blonde Enhancer Toning Shampoo

Το Olaplex No.4P Blonde Enhancer Toning Shampoo 250ml αποτελεί ένα συμπυκνωμένο μωβ σαμπουάν που καθαρίζει, τονώνει και επιδιορθώνει τα ξανθά μαλλιά.

Kerastase Blond Absolu Le Bain Cicaextreme 250ml

Το Kerastase Blond Absolu Le Bain Cicaextreme 250ml είναι σαμπουάν με κρεμώδη υφή εντατικής ενυδάτωσης για ήπιο καθαρισμό που ενυδατώνει σε βάθος τα ξανθά μαλλιά μετά το ξάνοιγμα.

Η φροντίδα των ξανθών μαλλιών