Λιπαρά μαλλιά: Η σωστή φροντίδα

Λιπαρά μαλλιά: Η σωστή φροντίδα

Τα λιπαρά μαλλιά είναι ένα συχνό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τόσο το γυναικείο όσο και το αντρικό φύλλο. Τα μαλλιά  φαίνονται «λαδωμένα», βρώμικα και θαμπά με αποτέλεσμα να θέλουν καθημερινό λούσιμο ή χρήση ξηρών σαμπουάν για την προσωρινή κάλυψη του προβλήματος.

Λιπαρά μαλλιά σημαίνει και λιπαρό δέρμα. Πιο συγκεκριμένα, τόσο οι πόροι του δέρματος όσο και οι πόροι του τριχωτού παράγουν το λεγόμενο σμήγμα, δηλαδή μια λιπαρή ουσία που βοηθάει στην καλή διατήρηση της τρίχας αλλά και στην αδιαβροχοποίηση του δέρματος. Η υπερβολική παραγωγή σμήγματος σε συνδυασμό με την καλοκαιρινή εφίδρωση έχουν σαν αποτέλεσμα, όχι μόνο τα λιπαρά μαλλιά αλλά ακόμη και την τριχόπτωση αφού μπορούν να φράξουν τους πόρους.  Η υπερβολική παραγωγή σμήγματος επίσης μπορεί να οφείλετε στο άγχος, στην κλιματική αλλαγή αλλά και στην μεταβολή των ορμονών.

Συχνά, οι άνθρωποι που ταλαιπωρούνται με τα λιπαρά μαλλιά προσπαθούν να λούζονται όλο και πιο συχνά ώστε να καταπολεμήσουν το πρόβλημα αλλά δυστυχώς το συχνό λούσιμο όχι μόνο δεν το καταπολεμά αλλά το κάνει χειρότερο. Προσπαθήστε να λούζετε τα μαλλιά σας ανά 2-3 ημέρες, επιμένοντας κυρίως στην περιοχή του σκαλπ και κάνοντας με τις άκρες των δαχτύλων σας μασάζ ώστε να απομακρυνθεί το σμήγμα. Επίσης, βεβαιωθείτε το ξεπλένεται καλά τα μαλλιά σας και ότι δεν αφήνετε υπολείμματα σαμπουάν. Τέλος, προμηθευτείτε προϊόντα ειδικά για λιπαρές ρίζες.

 

Δοκιμάστε επίσης να λούζεστε με χλιαρό νερό και στο τέλος ρίξτε κρύο νερό στις ρίζες των μαλλιών διότι με αυτόν τον τρόπο κλείνουν οι πόροι και βοηθά σημαντικά στην καταπολέμηση της λιπαρότητας. Όταν χρησιμοποιείτε μαλακτικές κρέμες και μάσκες να τις εφαρμόζετε μόνο στις άκρες των μαλλιών καθώς έχουν ως σκοπό την ενυδάτωση και θα βαρύνουν το τριχωτό. Σκουπίζετε τα μαλλιά σας με ταμποναριστές κινήσεις χωρίς να προκαλείται τριβή και διέγερση των πόρων.

 

Μη ξεχνάτε ότι τα αξεσουάρ μαλλιών είναι σύμμαχος σας στην καταπολέμηση της λιπαρότητας, καθώς μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε ενδιάμεσα από τα λουσίματα σας κρύβοντας τα λιπαρά μαλλιά αλλά δημιουργώντας και ένα ξεχωριστό styling. Τέλος, τα ξηρά σαμπουάν θα απορροφήσουν την λιπαρότητα από τα μαλλιά σας και θα είναι σαν να τα έχετε μόλις λούσει.

 

Το Ariane.gr σας προτείνει κάποια προϊόντα κατάλληλα για την καταπολέμηση των λιπαρών μαλλιών.

 

  1. Bain Divalent 250ml

    Σαμπουάν για λιπαρό τριχωτό και ευαισθητοποιημένα μήκη/άκρες. Τα μαλλιά στις ρίζες λιπαίνονται λιγότερο, ενώ τα μήκη παραμένουν θρεπτικά χωρίς τον κίνδυνο σπασίματος των άκρων.

  2. Fresh Affair Dry Shampoo 150ml

    Επαγγελματικό dry shampoo ανανέωσης των μαλλιών. Ιδανικό για όλους τους τύπους μαλλιών με υπέροχο άρωμα. Με ακαταμάχητό άρωμα από νότες Neroli διαρκεί έως και 24 ώρες και αναδεικνύεται σε κάθε κίνηση των μαλλιών.

  3. Tangle Teezer Scalp Exfoliator & Massager Pretty Pink

    Mοναδικό προϊόν 2 σε 1 για απολέπιση & αναζωογόνηση του τριχωτού της κεφαλής, αλλά και χαλαρωτικό μασάζ.

  4. L'Oreal Professionnel New Pure Resource 300ml

Επαγγελματική σύνθεση για την περιποίηση των λιπαρών και κανονικών μαλλιών.

Λιπαρά μαλλιά: Η σωστή φροντίδα