Καμμένα μαλλιά: Πως να τα επανορθώσετε

Καμμένα μαλλιά: Πως να τα επανορθώσετε

Η χρήση θερμότητας και οι αλλεπάλληλες επεξεργασίες μπορούν να αποδυναμώσουν την τρίχα μέχρι και να την κάψουν. Η επανόρθωση των καμμένων/κατεστραμμένων μαλλιών στην αρχική τους κατάσταση, μπορεί να μην είναι μια γρήγορη διαδικασία αλλά δεν είναι και ακατόρθωτη. Με την χρήση των σωστών προϊόντων και με τις γνώσεις των ειδικών μπορείτε να ξανά αποκτήσετε τα υγιή μαλλιά που επιθυμείτε. 

Πως καταστρέφονται τα μαλλιά 
1. Μηχανική καταπόνηση: Βούρτσισμα και ξεμπέρδεμα με λάθος τρόπο. Χρήση προϊόντων θερμότητας όπως πιστολάκι, πρέσα ισιώματος, σίδερο για μπούκλες.
2. Περιβαλλοντική καταπόνηση: Ήλιος, θαλασσινό νερό, χλώριο. 
3. Χημική καταπόνηση: Χρήση μη πιστοποιημένων βαφών για τα μαλλιά από μη επαγγελματίες κομμωτές

Πως αναγνωρίζουμε τα κατεστραμμένα/καμένα μαλλιά

1. Έλλειψη ελαστικότητας (μαλλιά έτοιμα να σπάσουν)
2. Τάση για «ψαλίδα»
3. Άνισα / ανόμοια μήκη
4. Ατίθασα μαλλιά με τάσεις φριζαρίσματος
5. Θαμπό χρώμα χωρίς λάμψη

Τα καμμένα μαλλιά θέλουν ειδική περιποίηση για να επανέλθουν. Με κατάλληλες θεραπείες στο κομμωτήριο, ειδική φροντίδα στο σπίτι με προϊόντα για κατεστραμμένα και καμμένα μαλλιά και την συμβουλή των επαγγελματιών κομμωτών  θα δείτε σίγουρα τα καμένα μαλλιά σας να μεταμορφώνονται!

 Το Ariane.gr προτείνει κάποια προϊόντα ειδικά για τα κατεστραμμένα μαλλιά

1. Olaplex Hair Perfector Νο 3 100ml
Θεραπεία για όλους τους τύπους μαλλιών, που επανασυνδέει τους κατεστραμμένους δεσμούς της τρίχας παρέχοντας άμεσα αποτελέσματα.


2. K18 Leave-in μοριακή μάσκα αναδόμησης 15ml
Ταξιδεύοντας μέσα στα εσωτερικά στρώματα της τρίχας για να φτάσει στον πυρήνα των πολύπεπτιδικών αλυσίδων (αλυσίδων κερατίνης), το καινοτόμο K18Peptide™ διαθέτει το σωστό μέγεθος και την κατάλληλη σύνθεση για να εισχωρήσει και να επανασυνδέσει τις σπασμένες αλυσίδες. Μάλιστα, η διαφορά είναι ορατή ήδη από την πρώτη εφαρμογή των Κ18 προϊόντων.


3. Kerastase Therapiste Σετ (Σαμπουάν & Μάσκα)

Δώστε στα κατεστραμμένα μαλλιά σας μια δεύτερη ζωή! Η σειρά Résistance της Kerastase είναι αφιερωμένη στην αναδόμηση της εσωτερική σύστασης των ταλαιπωρημένων μαλλιών που έχουν ατονήσει λόγω χημικών ή μηχανικών εργασιών και επαναφέρει τη δύναμη και τη μάζα τους. Τα προϊόντα thérapiste (επίπεδο φθοράς 3-4) είναι σχεδιασμένα για πολύ φθαρμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Τα μαλλιά επανορθώνονται και η ποιότητα της τρίχας αναζωογονείται.



4. Shu Uemura Ultimate Reset Shampoo 300ml

Το σαμπουάν εντατικής επανόρθωσης Shu Uemura Ultimate Reset Shampoo ειναι ιδανικο για πολύ ταλαιπωρημένα μαλλιά λόγω ντεκαπάζ, βαφής, περμανάντ ή ισιωτικής.


Καμμένα μαλλιά: Πως να τα επανορθώσετε