Πώς να μακρύνω τα μαλλιά μου; 6 Tips για να μακρύνουν γρηγορότερα!

Πώς να μακρύνω τα μαλλιά μου; 6 Tips για να μακρύνουν γρηγορότερα!

 

1. Επέλεξε το κατάλληλο σαμπουάν

Ο κάθε τύπος μαλλιών έχει προσαρμοσμένο σαμπουάν στις ανάγκες του.

 

Βαμμένα μαλλιά: Τα σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά προσφέρουν διάρκεια στο χρώμα και ενυδάτωση.

Λεπτά μαλλιά: Προμηθεύσου ένα σαμπουάν που θα προσφέρει όγκο αλλά δε θα βαρύνει τα μαλλιά.

Πυκνά μαλλιά: Χρειάζεσαι ένα ενυδατικό σαμπουάν. Η σωστή υγρασία θα σου δώσει εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Σγουρά μαλλιά: Αναζητήστε πολύ ενυδατικά σαμπουάν που μειώνουν το φριζάρισμα.

Κατεστραμμένα/εύθραυστα μαλλιά: Τα σαμπουάν ενδυνάμωσης για κατεστραμμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά περιέχουν θρεπτικές ουσίες που κλειδώνουν στα μαλλιά και τα βοηθούν να παραμείνουν υγιείς.

 

2. Λουστείτε σωστά

Τα μακριά μαλλιά δεν θέλουν συχνό λούσιμο. Μπορείς να ακολουθείς ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, λούζοντας κάθε τρίτη μέρα. Επίσης, το λούσιμο με δροσερό νερό βοηθάει και δεν αφυδατώνει την τρίχα.

Δοκίμασε ένα ξηρό σαμπουάν αν τα μαλλιά σου λαδώνουν γρηγορότερα. Τα ξηρά σαμπουάν αφαιρούν τη λιπαρότητα από το τριχωτό προσθέτοντας όγκο στη ρίζα.

 

3. Χρησιμοποίησε ενυδατικές μάσκες μαλλιών

Αν θέλεις μακριά και υγιή μαλλιά είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας μαλλιών. Οι καλύτερες μάσκες μαλλιών περιέχουν ενυδατικά συστατικά όπως argan, jojoba και διάφορα άλλα φυσικά έλαια. Χρησιμοποίησε 1-2 φορές την εβδομάδα και θα δεις τα μαλλιά σου να είναι υγιείς και να μακραίνουν γρηγορότερα.

 

4. Κάνε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής

Το μασάζ σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος βοηθάει στη χαλάρωση και στην ανακούφιση από το στρες. Το άγχος της καθημερινότητας επηρεάζει όλο το σώμα άρα και την ανάπτυξη των μαλλιών. Μελέτη έδειξε πως με 4 λεπτά τη μέρα μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, τα μαλλιά γίνονται πυκνότερα. Ακόμη, η διαστολή των αιμοφόρων αγγείων βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος άρα και στην καλύτερη ανάπτυξη των μαλλιών.

 

5. Προσοχή στη βούρτσα μαλλιών

Προμηθεύσου μια πολύ καλή βούρτσα διότι η ποιότητα της βούρτσας καθώς και ο τρόπος που χτενιζόμαστε είναι η Νο1 αιτία για το σπάσιμο της τρίχας. Ακόμη, είναι προτιμότερο να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου στεγνά διότι έτσι αποφεύγεται να καταστραφεί η εσωτερική δομή της τρίχας.

 

6. Θερμότητα

Ως γνωστών, η θερμότητα είναι αυτή που καίει και καταστρέφει τα μαλλιά, ειδικά αν χρησιμοποιείται συστηματικά. Αν θέλεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου πρέπει σίγουρα να μειώσεις την υπερβολική χρήση από το πιστολάκι ή τη μασιά αλλά επίσης να χρησιμοποιείς και θερμοπροστατευτικά προϊόντα που είναι ειδικά να προστατεύουν την τρίχα από το να καεί.

 

7. Το συχνό κούρεμα

Μπορεί να ακούγεται αντιθετική η λέξη κούρεμα με τα μακριά μαλλιά αλλά και όμως, καθαρίζοντας συχνά τα μαλλιά από την ψαλίδα, είναι πιο υγιής, δυνατά και μακραίνουν γρηγορότερα. Δοκίμασε να κουρεύεσαι ανά ενάμιση μήνα και μετά από μήνες τα μαλλιά σου θα είναι πιο δυνατά και θα έχουν μακρύνει σημαντικά.

 

 

Πώς να μακρύνω τα μαλλιά μου; 6 Tips για να μακρύνουν γρηγορότερα!