Χάλκινα μαλλιά: Η σωστή φροντίδα

Χάλκινα μαλλιά: Η σωστή φροντίδα

 

Χάλκινα μαλλιά, αναμφίβολα ένα από τα πιο ιδιαίτερα και σπάνια χρώματα μαλλιών μιας και μόλις το 1-2% του πληθυσμού του κόσμου το διαθέτει εκ γενετής. Παρ’ όλα αυτά πολλές γυναίκες με ανοιχτούς τόνους δέρματος επιλέγουν να βάψουν τα μαλλιά τους σε χάλκινες αποχρώσεις αφού δικαίως αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά χρώματα μαλλιών.

Αν  γεννήθηκες με φυσικά χάλκινα μαλλιά, χρειάζεται να μάθεις μόνο πως να τα φροντίζεις μιας και είναι πιο ατίθασα από τα υπόλοιπα χρώματα μαλλιών. Θα σου χρησίμευε ένα ενυδατικό σαμπουάν, καθώς τα χάλκινα μαλλιά έχουν την τάση να αφυδατώνονται και να είναι ξηρά, κυρίως στις άκρες.

Αν πάλι, έχεις επιλέξει να βάφεις τα μαλλιά σου χάλκινα τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις κάποιες συμβουλές για να τα διατηρείς το χρώμα τους λαμπερό. Αρχικά θα πρέπει να αποφεύγεις την έκθεση στον ήλιο χωρίς αντιηλιακό μαλλιών, καθώς ο ήλιος τα ξεθωριάζει γρήγορα. Ακόμη, βοηθητικό για τα βαμμένα χάλκινα μαλλιά θα ήταν να αφήνεις 2-3 μέρες μεταξύ των λουσιμάτων μιας και το συχνό λούσιμο αλλοιώνει το χρώμα.

Μη ξεχάσεις να προμηθευτείς προϊόντα για βαμμένα μαλλιά. Στο Ariane.gr θα βρεις πολλά σαμπουάν, μάσκες και conditioner ειδικά για την συντήρηση του χρώματος.

 

Μερικές προτάσεις προϊόντων είναι:

Για προστασία χρώματος:

  1. System Professional Fibra Color Save Shampoo 250ml

    Σαμπουάν αναδόμησης που καθαρίζει και προστατεύει το χρώμα των μαλλιών σας.

    Το Σύμπλεγμα Fibrachrome στο οποίο βασίζεται η σειρά Color Save της System Professional,χάρις στην πανίσχυρη σύσταση του, προσφέρει λαμπερό χρώμα που διαρκεί ακόμη περισσότερο και άριστη αναδόμηση της τρίχας.

     

  2. Kerastase Chroma Absolu Bain Chroma Respect 250ml

Το Bain Chroma Respect της Kérastase αποτελεί ένα απαλό σαμπουάν που προστατεύει το χρώμα & χαρίζει ενυδάτωση σε κάθε τύπο ευαισθητοποιημένων ή ταλαιπωρημένων βαμμένων μαλλιών. Είναι ιδανικό για μαλλιά με λεπτή έως μέτρια τρίχα.

 

Για ενυδάτωση:

  1. Moroccanoil Hydrating Shampoo 250ml

    Σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα, φωσφορικά και paraben, ιδανικό για όλους τους τύπους μαλλιών.

                  

  2. Moroccanoil Hydrating Conditioner 250ml

Conditioner χωρίς θειικά άλατα, φωσφορικά και paraben, ιδανικό για όλους τους τύπους μαλλιών.

 

 

 

Για προστασία από τον ήλιο:

  1. Kerastase Bain Apres Soleil 250ml

    Σαμπουάν για μετά τον ήλιο, που απομακρύνει τα κατάλοιπα χλωρίου, αλατιού και άμμου αποτρέποντας την ξηρότητα που προκαλούν. Κατάλληλο για όλους τους τύπους μαλλιών.

     

  2. Wella Professionals Invigo Sun Shampoo 250ml

Σαμπουάν για μαλλιά και σώμα, για μετά την έκθεση στον ήλιο, καθαρίζει απαλά τα μαλλιά μετά την έκθεση στην άμμο και στο αλάτι της θάλασσας. Ιδανικό για όλους τους τύπους μαλλιών. Χαρίστε στα μαλλιά σας ένα ατελείωτο καλοκαίρι εκτυφλωτικής λάμψης!

Ετοιμαστείτε να απολαύσετε τον αισθησιασμό των λαμπερών μαλλιών, όλο το καλοκαίρι!

Χάλκινα μαλλιά: Η σωστή φροντίδα